KEELAN

In order to increase the client's storage capability and functionality we decided to add an island. To do this, we increased the footprint of the Kitchen by expanding into the existing dining area, which also allowed us to add seating at the island and the peninsula.

 

By removing the walls around the refrigerator and dividing the wall between the Kitchen and Dining Room, we were able to open the space up to have a view of the Living Area and out onto the back patio. This created more of an open concept floor plan.

 

We concealed the laundry area by adding custom sliding barn doors with varied stains to incorporate the different colors of wood, tile, and brick found in other areas throughout the house. By repeating this design element on the ceiling over the wine bar and peninsula we created unity within the house while also defining the space of the Kitchen in a unique way.

 

The peninsula has a waterfall edge in a striking quartzite fabricated by Countertop Artisans. To highlight this design feature, we finished it off with led strip lighting around the perimeter, adding a modern look to this transitional space.

Click Photos Below
Dining Room Before
Dining Room Before
Dining Room After
Dining Room After
Kitchen Before
Kitchen Before
Kitchen After
Kitchen After
Kitchen Before
Kitchen Before
Kitchen After
Kitchen After
Dining Room Before
Dining Room Before
Kitchen Before
Kitchen Before
Kitchen After
Kitchen After
1/3